Skip to main content

Tero 43, yrittäjä

Astuessani sisään Rehabiin oli kärsimykseni jatkunut reilu kymmenen vuotta. Yleinen ahdistuneisuus ja vaikeudet ihmissuhteissa, työkyvyssä ja toimintakyvyssä. Mielialalääkityksen sekä rauhoittavien lääkkeiden avulla pysyin jotenkin tolpillani ja ongelmani piilossa, mutta viime vuodet päivistä lähinnä selvisin mutta en kyennyt nauttimaan juuri mistään.

Monta vuotta kärsin piilossa ja yksin

Monta vuotta kärsin piilossa ja yksin, joten vaikeudet tunne-elämän kanssa vei kohti syvempää pohjaa. Olin tehokas peittämään ja kieltämään sen tosiasian, että riippuvuussairauteni oli puhjennut. Olin riippuvainen lääkkeistä, unilääkitykset ja rauhoittavat, kipulääkkeet ja relaksantit hallitsivat ajatuksia. Ilman niitä en kyennyt selviämään päivistä ja romahdin juomaan alkoholia myös tasaisin välein. Tuskaisuus kasvoi ja henkinen tuhoisuus vei henkisesti täysin pohjalle 2018 kesällä.

Avioeron jälkeen pohjakosketus syveni ja vuosi tämän jälkeen kesällä 2019 löysin vertaistuen piiriin ja irti lääkityksistä. Hoitoon hakeuduin 2021 tammikuussa kun romahdin vielä juomaan 10 vuorokauden putken ja henkisesti itseni itsemurhan partaalle.

Hoitojakso Rehabissa on ollut merkittävin apu minulle ja olen saanut raittiuden polulla muutoksen elämääni. Ymmärrys sairaudestani ja ongelmistani kokonaisuutena sai aivan uudenlaisen tilan, olen kykeneväinen jälleen onnellisuuteen. Suosittelen hoitoon tuloa tai ainakin tutustumista siihen lämpimästi kaikille jotka pohtii omaa tilaansa.