Skip to main content

Perushoito

Riippuvuudesta toipuminen tarkoittaa elämäntavan muutosta, joka mahdollistaa vapauden elää itsesi näköistä, aktiivista ja mielekästä elämää. Huolimatta riippuvuuden aiheuttamista seurauksista ihmisellä on oikeus elää hyvää elämää. Hoito- ohjelmamme keskiössä on riippuvuuden hoito. Pelkkä päihteistä tai pelaamisesta pidättäytyminen tuo harvoin pitkäkestoisia positiivisia muutoksia elämään.

Tarjoamme asiakkaillemme riittävän pitkän hoitojatkumon alkaen perushoitojaksolla hoitolaitoksessamme. Perushoito tarjoaa turvallisen ympäristön päihteistä vieroittautumiseen ja riippuvuussairauden työskentelemiseen. Hoidon rakenne on suunniteltu kuljettamaan asiakas askel askeleelta kohti riippuvuudesta vapaata elämää.

Intensiivijakso kestää 4-5 viikkoa sisältäen läheisviikonlopun + lisäviikko halutessasi erikseen sovittuna ajankohtana.

Riippuvuussairauden vakavuus, asiakkaan elämäntilanne ja selviytymistaidot vaikuttavat intensiivijakson pituuteen. Pitkäkestoisen huumeriippuvuuden hoitoon suosittelemme pidennettyä intensiivijaksoa.

Mikäli kyseessä on vaikea huumeriippuvuus suosittelemme lähtökohtaisesti kolmen kuukauden hoitojaksoa.

Miksi laitoskuntoutus?

Ympäristöllä on merkittävä vaikutus toipumistuloksiin. Monille muutokseen sitoutuneille avohoito ei tarjoa riittävän tehokasta hoito- ohjelmaa saavuttaakseen vahvan pohjan toipumiselleen.

Laitoskuntoutus tarjoaa muutosta tukevan ympäristön vailla arjen haasteita ja häiriötekijöitä. Terapeuttinen ympäristö auttaa asiakkaita näkemään itsensä ja elämänsä selkeämmin ja avoimemmin mahdollistaen syvemmän tason itsetutkiskelun ja selviytymistaitojen kehittymisen. Yhdessä jaetut kokemukset ryhmäterapiassa tuottavat pitkäkestoisia ystävyyssuhteita tukemaan muutosta kuntoutusjakson jälkeen. Tarjoamme asiakkaillemme viihtyisän, rauhallisen ja tervehdyttävän yhteisön luonnon keskellä hermoston, mielen ja tunne- elämän tervehtymiselle.