Perushoito

Ota yhteyttä »

Perushoito rakentaa pohjaa paremmalle elämälle

Riippuvuudesta toipuminen tarkoittaa elämäntavan muutosta, joka mahdollistaa vapauden elää itsesi näköistä, aktiivista ja mielekästä arkea. Intensiivijakso on askel sitä kohti.

Ihmisellä on oikeus elää hyvää elämää riippuvuuden aiheuttamista seurauksista huolimatta. Minnesota-hoidon keskiössä on riippuvuuden hoito. Pelkkä päihteistä tai pelaamisesta pidättäytyminen tuo harvoin pitkäkestoisia positiivisia muutoksia elämään.

Tarjoamme asiakkaillemme riittävän pitkän hoitojatkumon, joka alkaa perushoitojaksolla kuntoutuslaitoksessamme. Perushoito tarjoaa turvallisen ympäristön päihteistä vieroittautumiseen ja riippuvuussairauden kanssa työskentelemiseen. Hoidon rakenne on suunniteltu kuljettamaan asiakas askel askeleelta kohti riippuvuudesta vapaata elämää.

Intensiivijakso kestää 4–5 viikkoa sisältäen läheisviikonlopun, joka on tärkeä osa toipumista. Lisäksi asiakkaillamme on mahdollisuus lisäviikkoon erikseen sovittuna ajankohtana.

Riippuvuussairauden vakavuus, asiakkaan elämäntilanne ja selviytymistaidot vaikuttavat intensiivijakson pituuteen. Hoidon tarve ja kesto kartoitetaan moniammatillisen työryhmän toteuttamalla arviointijaksolla. Pitkäkestoisen huumeriippuvuuden hoitoon suosittelemme pidennettyä intensiivijaksoa. Mikäli kyseessä on vaikea huumeriippuvuus, suosittelemme lähtökohtaisesti kolmen kuukauden hoitojaksoa.

Miksi laitoskuntoutus?

Ympäristöllä on merkittävä vaikutus toipumistuloksiin. Monille muutokseen sitoutuneille avohoito ei tarjoa riittävän tehokasta hoito-ohjelmaa, jotta he voisivat saavuttaa vahvan pohjan toipumiselleen.

Laitoskuntoutus tarjoaa muutosta tukevan ympäristön vailla arjen haasteita ja häiriötekijöitä. Terapeuttinen ympäristö auttaa asiakkaita näkemään itsensä ja elämänsä selkeämmin ja avoimemmin mahdollistaen syvemmän tason itsetutkiskelun ja selviytymistaitojen kehittymisen. Yhdessä jaetut kokemukset ryhmäterapiassa tuottavat pitkäkestoisia ystävyyssuhteita tukemaan muutosta kuntoutusjakson jälkeen.

Tarjoamme asiakkaillemme viihtyisän, rauhallisen ja tervehdyttävän yhteisön luonnon keskellä hermoston, mielen ja tunne-elämän tervehtymiselle. Sinunkin parempi huomisesi voi alkaa jo tänään Minnesota-hoidosta.

Ota yhteyttä »

Arviointi­jakso »

Perus­hoito »

Läheis­viikonloppu »

Jatko­hoito »

Intervalli­jakso »

Avo­hoito »

Kriisi­jakso »

Palvelut läheisille »

Soita 041 313 5580

Olemme avoinna klo 08.00–20.00

Päihde- ja peli­riippuvuus­info

Perjantaisin klo 17.30 alkaen
Tilaisuus vaatii ilmoittautumisen ennakkoon: info@rehab365.fi
Voit osallistua paikan päällä Rymättylässä tai liittyä Zoomin kautta tästä.

Katso kaikki infot »

Haluatko jutella?

Varaa ilmainen 30 minuutin puhelinaika.

Ajan voit varata arkisin klo 07.00,11.30,16.30 tai 21.00.
Ilmainen puhelintapaaminen on tarkoitettu riippuvuudesta kärsiville sekä heidän läheisilleen.

Varaa ilmainen puhelinaika tästä »
Soita