Minnesota-hoito

Ota yhteyttä ›

Minnesota-hoito vie kohti uutta arkea

Riippuvuus on sairaus, josta voi toipua. Naantalin Rymättylässä sijaitseva kuntoutuskeskuksemme on erikoistunut päihde-, läheis- ja peliriippuvuuksien hoitoon. Toteutamme päihteetöntä 12. askeleen toipumiskeskeistä työotetta, joka pohjautuu Minnesota-malliseen päihdehoitofilosofiaan. Minnesotahoito yhdistää yhteisöhoidon, ratkaisukeskeisen lyhytterapian, kognitiivisen käyttäytymisterapian, realiteettiterapian ja 12 askeleen toipumisohjelman ammatillisen soveltamisen. 

12 kuukauden Minnesota-hoitokokonaisuumme käsittää

Rehab365:n tavoitteena on saada asiakkaat ymmärtämään oma sairautensa ja kaikki se, mihin riippuvuus vaikuttaa. Hyvä huominen alkaa tänään – sinullakin on siihen mahdollisuus Minnesota-hoidon avulla.

Mikä on Minnesota-hoito?

Minnesota-hoito on tehokas ja arvostettu menetelmä päihderiippuvuuksien hoidossa. Tämä hoitomalli sai alkunsa Yhdysvalloissa, Minnesotan osavaltiossa, ja on sittemmin levinnyt laajalti eri puolille maailmaa. Minnesota-hoito perustuu kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan, joka keskittyy niin fyysisiin, psyykkisiin kuin sosiaalisiinkin seikkoihin päihderiippuvuuden hoidossa.

Minnesota-hoidon periaatteet

Minnesota-hoidon keskeisiä periaatteita ovat vertaistuki, 12 askeleen ohjelma ja moniammatillinen tiimityö. Ohjelma korostaa avoimuutta, rehellisyyttä ja itsetutkiskelua, jotka ovat elintärkeitä toipumisen kannalta. Hoidon aikana potilaat työskentelevät yhdessä muiden toipuvien kanssa ja saavat tukea koulutetuilta ammattilaisilta, mikä luo ympäristön, jossa jokainen voi oppia toisiltaan ja kasvaa henkilökohtaisesti.

Minnesota-hoidon hyödyt

Minnesota-hoito tarjoaa monia etuja. Se auttaa yksilöitä ymmärtämään riippuvuutensa syitä ja seurauksia, parantaa itsetuntemusta ja opettaa uusia tapoja käsitellä stressiä ja tunteita ilman päihteitä. Lisäksi, vertaistuen ja yhteisöllisyyden korostaminen tukee toipuvien sosiaalisia taitoja ja auttaa heitä rakentamaan tukiverkostoja toipumisen tueksi.

Kenelle Minnesota-hoito sopii?

Minnesota-hoito sopii erilaisille ihmisille, jotka kamppailevat alkoholin, huumeiden tai muiden päihdeongelmien kanssa. Päihdekuntoutus on suunniteltu niin nuorille kuin aikuisillekin ja voi olla erittäin tehokas osana monipuolista hoito-ohjelmaa. Hoito voidaan räätälöidä yksilön tarpeiden mukaan, jolloin jokainen voi saada juuri itselleen sopivaa tukea ja ohjausta.

Arviointi­jakso »

Perus­hoito »

Läheis­viikonloppu »

Jatko­hoito »

Intervalli­jakso »

Avo­hoito »

Kriisi­jakso »

Palvelut läheisille »

Soita 041 313 5580

Olemme avoinna klo 08.00–20.00

Päihde- ja peli­riippuvuus­info

Perjantaisin klo 17.30 alkaen
Tilaisuus vaatii ilmoittautumisen ennakkoon: info@rehab365.fi
Voit osallistua paikan päällä Rymättylässä tai liittyä Zoomin kautta tästä.

Katso kaikki infot »

Haluatko jutella?

Varaa ilmainen 30 minuutin puhelinaika.

Ajan voit varata arkisin klo 07.00,11.30,16.30 tai 21.00.
Ilmainen puhelintapaaminen on tarkoitettu riippuvuudesta kärsiville sekä heidän läheisilleen.

Varaa ilmainen puhelinaika tästä »
Soita