Huumeriippuvuus

Ota yhteyttä »

Huumeriippuvuuteen on saatavilla apua ja hoitoa

Huumeriippuvuus on vakava sairaus, josta voi kuitenkin toipua.

Huumeriippuvuus on sairaus, joka vaikuttaa ihmisen ajatteluun, tunteisiin ja käyttäytymiseen. Huumeriippuvuus muuttaa aivojen toimintaa aiheuttaen ihmisen kyvyttömyyden kontrolloida päihteiden käyttöään mukaan lukien sekä lailliset että laittomat päihteet. Kontrollikyvyn menettämisen lisäksi huumeriippuvuuteen kuuluu myös päihteiden käytön jatkuminen haitallisista seurauksista huolimatta. Huumeriippuvuus määritellään krooniseksi ja eteneväksi sairaudeksi. Minnesota-hoidossa emme jaottele huumeita vaarallisiin tai turvallisiin aineisiin.

Alkoholi, jotkin reseptilääkkeet sekä kannabis ovat myös riippuvuutta ylläpitäviä päihteitä.

Huumeriippuvuus syntyy yleensä kokeilun seurauksena ja mahdollisten ympäristötekijöiden vaikutuksesta käytön lisääntyessä hiljalleen. Toisilla ihmisillä riippuvuus saattaa kehittyä voimakkaiden kipulääkkeiden myötä.

Riippuvuuden syntyminen on yksilöllistä. Toiset ihmiset ovat herkempiä riippuvuudelle kuin toiset ja toisiin päihteisiin riippuvuus saattaa kehittyä nopeammin. Huumeriippuvuuden syntymiseen vaikuttaa oleellisesti aivojen mielihyväkeskuksen reagoiminen huumeen vaikutukseen. Riippuvuuden edetessä aineen tuottama mielihyväkokemus heikkenee ja ihminen tarvitsee isomman annoksen halutun vaikutuksen saavuttamiseksi. Ajan kuluessa addikti tarvitsee isomman annoksen saadakseen ”normaalin olotilan” ja elämä ilman päihteitä tuntuu erittäin vaikealta. Huumeidenkäytön lopettamisyritykset saattavat aiheuttaa voimakasta himoa huumeisiin ja kivuliaita vieroitusoireita.

Aivojen toipuminen huumeriippuvuudesta vaatii usein hoitoa ja hoitojaksojen tulisi olla riittävän pitkiä parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Rehab365:n Minnesota-mallin hoito-ohjelma voi olla uuden arkesi ensimmäinen päivä.

Ota yhteyttä »

Alkoholi­riippuvuus »

Huume­riippuvuus »

Lääke­riippuvuus »

Peli­riippuvuus »

Soita 041 313 5580

Olemme avoinna klo 08.00–20.00

Päihde- ja peli­riippuvuus­info

Perjantaisin klo 17.30 alkaen
Tilaisuus vaatii ilmoittautumisen ennakkoon: info@rehab365.fi
Voit osallistua paikan päällä Rymättylässä tai liittyä Zoomin kautta tästä.

Katso kaikki infot »

Haluatko jutella?

Varaa ilmainen 30 minuutin puhelinaika.

Ajan voit varata arkisin klo 11:30 tai 16:30.
Ilmainen puhelintapaaminen on tarkoitettu riippuvuudesta kärsiville sekä heidän läheisille.

Varaa ilmainen puhelinaika tästä »
Soita