Palvelut läheisille

Ota yhteyttä »

Palvelut läheisille – riippuvaisen läheinenkin tarvitsee tukea

Riippuvuus vaikuttaa myös ihmisiin sairastuneen ympärillä. Läheinen, me olemme apunasi ja tukenasi.

Rehab365:n läheisohjelma on tarkoitettu ihmisille, jotka elävät riippuvuusilmiön vaikutuspiirissä. Keskeistä läheisriippuvuudessa on ulkoaohjautuvuus, tarve kontrolloida ja hallita, joka voi ilmetä muun muassa fyysisenä ja henkisenä huonovointisuutena.

Sinun olisi tärkeä oppia tuntemaan, miten juuri sinä läheisenä käyttäydyt. Kun opit tunnistamaan käyttäytymistäsi, voit oppia uusia malleja vanhojen haitallisien mallien tilalle.

Läheisohjelman tarkoitus on havahduttaa sinut näkemään oma tilasi ja suuntaamaan voimavarasi omaan hyvinvointiisi. Järjestämme läheisille erillisisiä laitoskuntoutusjaksoja (5 vrk) sekä avohoitoa. Läheiskuntoutusjaksoja vetää aina terveydenhuollon ammattilainen, jolla on oma läheiskokemus. Läheistenkuntoutusjakso koostuu ryhmä- ja yksilöterapiasta. Tämän lisäksi järjestämme erillisiä perhekursseja, jossa on toipuva vanhempi.

Miten hakeudun palveluihin?

Päihdehuoltolain perusteella myös läheisellä on oikeus saada palveluja avun, tuen ja hoidon tarpeen perusteella. Jos kotikunnallasi ei ole tarjota omia palveluja päihdeongelmaisen läheiselle, kannattaa tiedustella maksusitoumusta esimerkiksi erilaisille läheiskursseille.

On tärkeää, että haet maksusitoumuksen ennen kuin hakeudut eteenpäin. Jos kaipaat neuvoja tai lisätietoja, ota vain yhteyttä – olemme apunasi.
 

Käy tutustumassa läheishoitojakson käyneiden asiakastarinoihin:

15.03.2024

Läheisen hoitokokemus / Kristiina

Mieheni alkoholismi hallitsi perheemme arkea vuosien ajan. Tunneilmapiiri kotona oli jännittynyt, ahdistunut, stressaantunut ja pelokas. Mieheni raitistuttua arki muuttui. Kodin ilmapiiri muuttui rennommaksi, kevyemmäksi ja hiljalleen luottamus miehen raittiuteen alkoi kasvaa. Ihanan muutoksen myötä oma paha oloni kasvoi. Olin loppuun palanut ja väsynyt. Lasten kysyessä vointiani lamaannuin ja oksensin. Vasta oksennettuani pystyin puhumaan lapsille. Olin voimaton pahan oloni kanssa ja tajusin tarvitsevani apua. Hain apua kunnan tarjoamista palveluista, mutta koin etten tullut kuulluksi ja ymmärretyksi. Tunsin olevani yksin.

Lue lisää ›
15.03.2024

Läheisen hoitokokemus / Outi

Olen päihdeperheen lapsi. Isäni on alkoholisti ja sisaruksillani on ollut päihdeongelmia. Hieman yli 2 vuotta sitten pyysin isääni valitsemaan pullon ja minun välillä. Isä jatkoi juomista ja minä katkaisin välit häneen. Isäni jouduttua sairaalaan romahdin henkisesti. Vuosien ajan padotut tunteeni vyöryivät päälleni ja koitin vain selviytyä arjesta. Suorittajatyyppinä olin oppinut hoitamaan arkivastuut henkisesti huonovointisena. Aiemmin Rehab365 hoito- ohjelmassa raitistunut veljeni vei minut kuuntelemaan päihderiippuvuus-infoa, joka auttoi minua ymmärtämään alkoholismin sairautena. Infoluennon jälkeen Rehabin läheisohjaaja auttoi minua ymmärtämään, mistä läheisriippuvuudessa on kysymys ja, että siitäkin voi toipua. Ymmärsin, että henkinen hyvinvointini vaatii huolenpitoa.

Lue lisää ›

Kiinnostu omasta elämästäsi

Vahvista omaa identiteettiäsi. Tutustu itseesi ja siihen, mikä on sinulle tärkeää ja arvokasta riippumatta siitä, oletko suhteessa vai et. Millainen elämä on sinulle merkityksellistä ja hyvää? Jos vastaus on ”en tiedä”, uskalla alkaa ottaa siitä selvää.

Läheishoito koostuu turvallisessa ympäristössä tapahtuvasta itsetutkiskelusta luentojen, kirjallisen työskentelyn ja ryhmäterapian avulla.

”Aloita matka itseesi” ja omien tarpeittesi äärelle. Sinä olet tärkeä ja ainutlaatuinen!

Ota yhteyttä ›

Arviointi­jakso »

Perus­hoito »

Läheis­viikonloppu »

Jatko­hoito »

Intervalli­jakso »

Avo­hoito »

Kriisi­jakso »

Palvelut läheisille »

Soita 041 313 5580

Olemme avoinna klo 08.00–20.00

Päihde- ja peli­riippuvuus­info

Perjantaisin klo 17.30 alkaen
Tilaisuus vaatii ilmoittautumisen ennakkoon: info@rehab365.fi
Voit osallistua paikan päällä Rymättylässä tai liittyä Zoomin kautta tästä.

Katso kaikki infot »

Haluatko jutella?

Varaa ilmainen 30 minuutin puhelinaika.

Ajan voit varata arkisin klo 07.00,11.30,16.30 tai 21.00.
Ilmainen puhelintapaaminen on tarkoitettu riippuvuudesta kärsiville sekä heidän läheisilleen.

Varaa ilmainen puhelinaika tästä »
Soita