Asiakastarinat

Ota yhteyttä »

Millainen Rehab365:n Minnesota-kuntoutus on asiakkaiden silmin?

Asiakastarinat kertovat enemmän kuin yksikään esittelyteksti. Nämä kertomukset maalaavat kuvan siitä, miten hoito voi muuttaa koko elämän.

Haluaisitko tietää, millaisia elämänmuutoksia asiakkaamme ovat kokeneet Minnesota-hoidon jälkeen? Millaisista lähtökohdista he ovat aloittaneet kuntoutusmatkansa? Tai millaisena asiakkaamme kokivat hoitojakson? Nyt pääset kurkistamaan kulissien taa asiakastarinoidemme kautta.

15.03.2024

Läheisen hoitokokemus / Kristiina

Mieheni alkoholismi hallitsi perheemme arkea vuosien ajan. Tunneilmapiiri kotona oli jännittynyt, ahdistunut, stressaantunut ja pelokas. Mieheni raitistuttua arki muuttui. Kodin ilmapiiri muuttui rennommaksi, kevyemmäksi ja hiljalleen luottamus miehen raittiuteen alkoi kasvaa. Ihanan muutoksen myötä oma paha oloni kasvoi. Olin loppuun palanut ja väsynyt. Lasten kysyessä vointiani lamaannuin ja oksensin. Vasta oksennettuani pystyin puhumaan lapsille. Olin voimaton pahan oloni kanssa ja tajusin tarvitsevani apua. Hain apua kunnan tarjoamista palveluista, mutta koin etten tullut kuulluksi ja ymmärretyksi. Tunsin olevani yksin.

Lue lisää ›
15.03.2024

Läheisen hoitokokemus / Outi

Olen päihdeperheen lapsi. Isäni on alkoholisti ja sisaruksillani on ollut päihdeongelmia. Hieman yli 2 vuotta sitten pyysin isääni valitsemaan pullon ja minun välillä. Isä jatkoi juomista ja minä katkaisin välit häneen. Isäni jouduttua sairaalaan romahdin henkisesti. Vuosien ajan padotut tunteeni vyöryivät päälleni ja koitin vain selviytyä arjesta. Suorittajatyyppinä olin oppinut hoitamaan arkivastuut henkisesti huonovointisena. Aiemmin Rehab365 hoito- ohjelmassa raitistunut veljeni vei minut kuuntelemaan päihderiippuvuus-infoa, joka auttoi minua ymmärtämään alkoholismin sairautena. Infoluennon jälkeen Rehabin läheisohjaaja auttoi minua ymmärtämään, mistä läheisriippuvuudessa on kysymys ja, että siitäkin voi toipua. Ymmärsin, että henkinen hyvinvointini vaatii huolenpitoa.

Lue lisää ›
23.10.2023

Aleksin hoitokokemus

Alkoholi on kuulunut vahvasti elämääni 13 vuotta. Olen kadonnut ryyppyreissuilleni läheisten tietämättä missä olen, mitä teen ja olenko edes elossa. Talvella 2021 läheiseni veivät minut katkaisuhoitoon kieltäydyttyäni viikkojen ajan menemästä kotiin. Katkaisuhoidossa silmäni aukesivat ongelmalleni. Tajusin, etten halua joutua sellaiseen paikkaan enää ikinä. Tiedostin olevani alkoholisti. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta lähteä Rehab365 päihdehoitoon mietin asiaa muutaman sekunnin ja tartuin mahdollisuuteen.

Lue lisää ›
23.10.2023

Maxin hoitokokemus

Minulla on 15 vuoden huume-, alkoholi- ja uhkapelihistoria. Hakeutuessani Rehabin hoitoon olin menettämässä perheeni, vaimon kanssa välit olivat poikki. Roskia viedessä lapset itkivät oven takana peläten, etten tule takaisin. Olin etääntynyt perheestäni, mieliala oli musta ja päihteet tarjosivat ainoastaan hetken helpotuksen huonoon olooni. Olin aikaisemmin käynyt vieroitushoidoissa vain puolisoni mieliksi. Olin hyvin ennakkoluuloinen minnesotahoitoa kohtaan. Kuvittelin ihmisten laulavan siellä virsiä ja tuputtavan uskontoa. Tiesin kuitenkin, että minun on lähdettävä hoitoon itseni vuoksi. Ei ollut varaa elää ennakkoluulojeni mukaisesti.

Lue lisää ›
06.10.2023

Erään äidin kokemus

”Poikani vuosia kestänyt monipäihdeongelma riistäytyi käsistä viime syksyn. Päivittäinen kovien huumeiden käyttö oli kovaa vauhtia tuhoamassa aivan kaiken, elämän. Viimeiset kuukaudet ennen Rehab365- hoitoon hakeutumista olivat näin äidin näkökulmasta järkyttäviä. Sain tappouhkausia, välit poikani katkaisi, elämänhallinta katosi häneltä täysin. Opinnot keskeytyivät, pitkäaikaisella työpaikalla tuli ongelmia, kaikki laskut ja velvoitteet jäivät hoitamatta. Huumemaailman raadollisuus; väkivalta ja rikollisuus olivat kammottavia. Ajattelin, että mitä vähemmän tiedän mihin kaikkeen hän on sekaantunut, sen parempi. Ei ollut keinoja auttaa.

Lue lisää ›
06.10.2023

Petterin tarina

Astuin Rehab365 kynnyksen yli heinäkuussa 2021. Muutama päivä aiemmin olin ensimmäisen kerran elämässä myöntänyt itselleni tarvitsevani apua. Myöntänyt, että päihteet ohjaavat elämääni. Mielentilani tuohon aikaan oli hyvin sekava. Käyttäytyminen itsekeskeistä ja koko elämä yhtä valhetta. En enää tiennyt puhunko totta vai valehtelenko. Takana oli 20 vuoden päihdehistoria, jonka olin jotenkin pystynyt salaamaan kaikilta. Kukaan ei tiennyt koko totuutta. Jotkut osia totuudesta.

Lue lisää ›
06.10.2023

Karin tarina

Pelejä tuli pelattua melkein 20 vuotta, josta viimeiset 15 vuotta addiktiosairauden ohjaamana. Pelit pyöritti koko elämää. Elin peleille. Olin avohoidossa viimeiset 7 vuotta, mutta se ei riittänyt mulle. Ennen Rehab365 hoitojaksoa en pystynyt hyväksymään tai käsittämään, että olen sairas. Yritin vuosien varrella hakea selityksiä pakonomaiseen pelaamiseeni aina mielenterveyspuolelta asti ajatuksella; pakko mulla olla joku vika päässä koska pelaan, mutta peliriippuvuudesta ei ole kyse tai sellaista ei ole edes olemassa. Viimeiset vuodet ennen hoitoa, myönsin ääneen olevani peliriippuvainen, mutta en saanut asiaa sisäistettyä sitten mitenkään.

Lue lisää ›
06.10.2023

Laurin tarina

Kun saavuin hoitoon, olin kokenut omasta mielestäni sen viimeisen pohjakosketukseni huumeiden maailmassa. Olin sekakäyttänyt huumeita viisi vuotta ja neljä näistä vuosista olin käyttänyt suonensisäisesti. Olin yliannostunut useasti ja käyttöni oli aina ollut runsasta ja itsetuhoista. Olin kuitenkin viimeisen vuoden ajan yrittänyt pidättäytyä huumeista omin voimin ja onnistunutkin siinä melko hyvin, mutta mielenterveyteni oli silti täysin hajalla, enkä nukkunut juuri lainkaan. Yritin vielä käydä yliopistoa ja pitää yllä parisuhdetta samalla. Lopulta elämäni ja mieleni romahti täysin valvottuani yli kolme vuorokautta kovan stressin alla. Vaivuin psykoosiin ja aloin käyttää amfetamiinia, rauhoittavia ja opiaatteja suonensisäisesti.

Lue lisää ›
14.06.2023

Varpun blogiteksti

Kun läheinen käyttää päihteitä. Uskoin pitkään, että minä voisin korjata läheiseni riippuvuuden. Voisin muokata itseni sellaiseksi, ettei hänen enää tarvitsisi käyttää päihteitä. Voisin pehmittää hänen maailmaansa niin, ettei hänen tarvitsisi juoda. Keksin syitä hänen riippuvuudelleen; hän on niin herkkä ja erityinen. Hän on uupunut, hänen täytyy rentoutua. Mahdollistin, annoin rahaa. Kunhan hänen vain olisi parempi olla! Vai oliko kyse pohjimmiltaan kuitenkin siitä, että minun olisi helpompi olla? Yritin aina kulkea varpaillani ja saada hänet ymmärtämään mitä hän tekee itselleen, mitä hän tekee meille. Hän teki lupauksia -ja minä petyin. En voinut ymmärtää miksi.

Lue lisää ›
14.06.2023

Janin kokemus

Hoitoon hakeutuessa pohjakosketus oli tapahtunut ja olin elämässä täysin umpikujassa.

Lue lisää ›
14.06.2023

Tero 43, yrittäjä

Astuessani sisään Rehabiin oli kärsimykseni jatkunut reilu kymmenen vuotta. Yleinen ahdistuneisuus ja vaikeudet ihmissuhteissa, työkyvyssä ja toimintakyvyssä. Mielialalääkityksen sekä rauhoittavien lääkkeiden avulla pysyin jotenkin tolpillani ja ongelmani piilossa, mutta viime vuodet päivistä lähinnä selvisin mutta en kyennyt nauttimaan juuri mistään.

Lue lisää ›
02.06.2023

T, Aloitin päihteiden käytön 13-vuotiaana

Aloitin päihteiden käytön 13-vuotiaana. Aluksi se oli kaveriporukalla jännittävää hauskanpitoa ja myöhään ulkona oleskelua porukalla. Alkoholi ja kannabis olivat pääpäihteeni tuolloin nuorena, ja niitä tuli käytettyä alusta asti semmoisella tyylillä, että pää oli tarkoitus saada sekaisin. Heti ensimmäisistä kerroista lähtien muistan, että päihteet, etenkin kannabis vaikutti minun psyykkiseen hyvinvointiini rajusti.

Lue lisää ›

Soita 041 313 5580

Olemme avoinna klo 08.00–20.00

Päihde- ja peli­riippuvuus­info

Perjantaisin klo 17.30 alkaen
Tilaisuus vaatii ilmoittautumisen ennakkoon: info@rehab365.fi
Voit osallistua paikan päällä Rymättylässä tai liittyä Zoomin kautta tästä.

Katso kaikki infot »

Haluatko jutella?

Varaa ilmainen 30 minuutin puhelinaika.

Ajan voit varata arkisin klo 07.00,11.30,16.30 tai 21.00.
Ilmainen puhelintapaaminen on tarkoitettu riippuvuudesta kärsiville sekä heidän läheisilleen.

Varaa ilmainen puhelinaika tästä »
Soita