Läheisille

Ota yhteyttä ›

Ohjeita ja tukea päihderiippuvaisen läheisille

Onko läheisesi aloittanut tai aloittamassa Rehab365:n Minnesota-hoidon? Muista, että sinäkään et ole yksin tällä matkalla.

Päihde- tai peliriippuvuus koskettaa sairastuneen lisäksi myös läheisiä. Sen vuoksi järjestämme tärkeänä osana hoitoa läheisviikonlopun, johon hoidossa oleva saa kutsua elämänsä merkityksellisiä ihmisiä.

Läheisviikonloppuna työskennellään ryhmämuotoisesti muiden läheisten kanssa läheisohjaajan johdolla. Viikonlopun tavoitteena on laajentaa ymmärrystä riippuvuudesta sairautena ja antaa mahdollisuus käsitellä niitä tunteita, joita läheiset ovat kohdanneet addiktin lähipiirissä eläneenä. Läheisviikonloppuun kuuluu myös osio, jossa pääset kertomaan läheisellesi, miltä sinusta on tuntunut elää hänen kanssaan. Tämä saattaa jännittää, mutta on tärkeää sekä läheisesi toipumisen että oman hyvinvointisi kannalta. 

Läheisviikonloppuun mahtuu monenlaisia tunteita, mutta samalla se on todennäköisesti yksi elämäsi hienoimmista ja vapauttavimmista kokemuksista. Viikonloppu tarjoaa apua ja tukea riippuvuussairauden aiheuttamien tunteiden käsittelyyn sekä työkaluja tulevaan. Jos saat kutsun, tule rohkeasti mukaan. Läheisviikonloppu on sinun ja läheisesi yhteinen askel kohti parempaa.

Läheisviikonloppuun osallistuneilla läheisillä on mahdollisuus osallistua jatkohoitoon sekä erikseen järjestettäville läheishoitojaksoille. Tutustu ja kysy lisää meiltä!

Läheisten vertaistukiryhmä on olkapäänäsi

Tarjoamme läheishoitojakson käyneille sekä kaikille läheisviikonlopussa olleille mahdollisuuden osallistua läheisten Zoom-ryhmään joka tiistai klo 18.00 alkaen. Ryhmässä voit keskustella muiden samankaltaisessa tilanteessa olevien kanssa turvallisessa ympäristössä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan.

Millainen läheisviikonloppu on?

Läheisviikonlopun ohjelma alkaa hoitolaitoksessamme Naantalin Rymättylässä perjantaina klo 17.30 ja kestää sunnuntaihin noin klo 16.00 saakka.

Perjantai-illan aikana läheiset kuulevat kattavasti riippuvuussairaudesta sekä sen hoidosta ja läheisviikonlopun kulusta.

Ohjelma jatkuu lauantaiaamuna. Päivän alkajaisiksi paneudutaan riippuvuussairauden ilmiöihin ja seurauksiin läheisten näkökulmasta. Iltapäivällä orientoidutaan läheiskohtaamiseen, jonka jälkeen järjestetään ohjattu läheiskohtaaminen hoidossa olevan kuntoutujan kanssa.

Sunnuntain aikana käsitellään tulevaisuuteen liittyviä asioita, muun muassa läheisenä toipumista ja sitä, miten läheiset voivat tukea päihdehoidon jälkeen. Lisäksi puhutaan esimerkiksi siitä, millainen ihminen on riippuvuuden takana.

Hoidon kannalta on tärkeää, ettet keskustele läheisviikonloppuun osallistumisestasi tai sen järjestelyistä hoidossa olevan läheisesi, vaan henkilökuntamme kanssa. 

Ota yhteyttä ›

Soita 041 313 5580

Olemme avoinna klo 08.00–20.00

Päihde- ja peli­riippuvuus­info

Perjantaisin klo 17.30 alkaen
Tilaisuus vaatii ilmoittautumisen ennakkoon: info@rehab365.fi
Voit osallistua paikan päällä Rymättylässä tai liittyä Zoomin kautta tästä.

Katso kaikki infot »

Haluatko jutella?

Varaa ilmainen 30 minuutin puhelinaika.

Ajan voit varata arkisin klo 07.00,11.30,16.30 tai 21.00.
Ilmainen puhelintapaaminen on tarkoitettu riippuvuudesta kärsiville sekä heidän läheisilleen.

Varaa ilmainen puhelinaika tästä »
Soita