Läheisviikonloppu

Ota yhteyttä »

Läheisviikonloppu on tärkeä osa Minnesota-hoitoa

Läheisillä on merkittävä rooli Minnesota-hoitomallissa.

Läheisviikonloppu on rakentava ja tulevaisuuteen tähtäävä kokonaisuus, joka tarjoaa apua ja tukea riippuvuussairauden aiheuttamien ikävien tunteiden ja asioiden käsittelemiseen sekä työkaluja tulevaan.

Läheisviikonloppu toteutetaan perushoitojakson 3. tai 4. viikonloppuna, jolloin asiakkaan elämän merkitykselliset ihmiset pääsevät osaksi toipumismatkaa. Läheisviikonloppuun kutsutaan hoidossa olevan perheenjäseniä, sukulaisia ja ystäviä, joita riippuvuus on koskettanut ja jotka voivat auttaa toipumisprosessissa.

Tämä osa hoitojaksoa saattaa jännittää monia etukäteen, mutta on osallistumisen arvoinen. Läheiset ovat olleet lähes poikkeuksetta yksimielisiä siitä, että viikonloppuun osallistuminen on ollut merkittävää ja joillekin jopa yksi elämän hienoimmista ja vapauttavimmista kokemuksista.

Läheisviikonloppuun osallistuneilla läheisillä on mahdollisuus osallistua jatkohoitoon sekä erikseen järjestettäville läheishoitojaksoille. Lisäksi tarjoamme läheishoitojakson käyneille sekä kaikille läheisviikonlopussa olleille mahdollisuuden osallistua läheisten Zoom-ryhmään joka tiistai klo 18.00 alkaen.

Millainen läheisviikonloppu on?

Minnesota-hoidon läheisviikonlopun ohjelma alkaa hoitolaitoksessamme Naantalin Rymättylässä perjantaina klo 17.30 ja kestää sunnuntaihin noin klo 16.00 saakka.

Perjantai-illan aikana läheiset kuulevat kattavasti riippuvuussairaudesta sekä sen hoidosta ja läheisviikonlopun kulusta.

Ohjelma jatkuu lauantaiaamuna. Päivän alkajaisiksi paneudutaan riippuvuussairauden ilmiöihin ja seurauksiin läheisten näkökulmasta. Iltapäivällä orientoidutaan läheiskohtaamiseen, jonka jälkeen järjestetään ohjattu läheiskohtaaminen hoidossa olevan kuntoutujan kanssa.

Sunnuntain aikana käsitellään tulevaisuuteen liittyviä asioita, muun muassa läheisenä toipumista ja sitä, miten läheiset voivat tukea päihdehoidon jälkeen. Lisäksi puhutaan esimerkiksi siitä, millainen ihminen on riippuvuuden takana.

Viikonloppu tarjoaa kattavan kokonaisuuden riippuvuussairauden ymmärtämiseksi, mahdollisuuden käsitellä läheisen riippuvuuden aiheuttamia tunteita ja seurauksia omaan elämään sekä konfrontaatio-osion turvallisessa ympäristössä. Riippuvuuden seurausten lisäksi viikonlopussa käsitellään tulevaisuuteen liittyviä odotuksia, toiveita, pelkoja ja asiakkaan voimavaroja muutokseen sitoutumisessa. Asiakkaalla on myös mahdollisuus kertoa, millaisia tunteita hän on kokenut ja mitä odotuksia hänellä on tulevaisuuden suhteen.

Viikonloppu on vaikuttava ja silmiä avaava kokonaisuus kaikille osallistujille. Samalla se on yhteinen askel kohti parempaa.

Ota yhteyttä »

Arviointi­jakso »

Perus­hoito »

Läheis­viikonloppu »

Jatko­hoito »

Intervalli­jakso »

Avo­hoito »

Kriisi­jakso »

Palvelut läheisille »

Soita 041 313 5580

Olemme avoinna klo 08.00–20.00

Päihde- ja peli­riippuvuus­info

Perjantaisin klo 17.30 alkaen
Tilaisuus vaatii ilmoittautumisen ennakkoon: info@rehab365.fi
Voit osallistua paikan päällä Rymättylässä tai liittyä Zoomin kautta tästä.

Katso kaikki infot »

Haluatko jutella?

Varaa ilmainen 30 minuutin puhelinaika.

Ajan voit varata arkisin klo 07.00,11.30,16.30 tai 21.00.
Ilmainen puhelintapaaminen on tarkoitettu riippuvuudesta kärsiville sekä heidän läheisilleen.

Varaa ilmainen puhelinaika tästä »
Soita