Kriisijakso

Ota yhteyttä »

Kriisijakso voi pelastaa akuutin elämänkriisin keskellä

14 vuorokauden kriisijaksolla pääset turvalliseen ympäristöön, ammattiavun piiriin.

Päihde- ja peliriippuvuus voivat aiheuttaa moninaisia haasteita ihmisen toimintakykyyn niin fyysisellä, psyykkisellä, sosiaalisella kuin tunne-elämänkin tasolla. Riippuvuuden hoito-ohjelman tavoitteena on auttaa ihmistä löytämään keinoja kohdata ja käsitellä ongelmiaan tulevaisuudessa uudella tavalla. Joskus elämässä voi kuitenkin tapahtua asioita, joiden käsittelemiseen tarvitaan akuutisti intensiivistä apua ja tukea. Tällainen kriisi voi olla esimerkiksi parisuhteen päättyminen, väkivalta, läheisen kuolema, vakava sairaus, äkillinen taloudellinen romahdus, vakavasta onnettomuudesta selviytyminen tai retkahtaminen päihteisiin.

Päihde- ja peliriippuvaisilla yllättäen esiintyvät tai pitkällä aikavälillä kehittyneet ongelmat, stressi tai voimakkaat tunnekuohut voivat johtaa retkahdukseen tai muihin vakaviin seurauksiin. Sen vuoksi olemme laatineet palveluvalikoimaamme kriisijakson, jonka on tarkoitus auttaa tällaisten tilanteiden yli. 14 vuorokauden kriisijakso sopii akuutin elämänkriisin ratkaisemiseen tai kriisivaiheen läpikäymisen tueksi riippuvuudesta toipuville. Kriisijaksolla sinulla on mahdollisuus käsitellä toipumisen haasteita turvallisesti ja rakentavasti ammattitaitoisen henkilökuntamme avustuksella.

Myös retkahdus voi olla parhaimmillaan ratkaiseva oppimisen kokemus

Hoitojakson jälkeen keskiössä on raittiina pysyminen ja uusien ongelmanratkaisutaitojen omaksuminen, mutta toisinaan addiktit ja alkoholistit kuitenkin retkahtavat uudelleen päihteisiin tai muuhun addiktiokäyttäytymiseen. Retkahdus saattaa olla erittäin haitallinen kokemus niin henkilökohtaisella tasolla kuin läheisillekin.

Retkahdus on usein kriisitilanne, jota on vaikeaa käsitellä rakentavasti. Retkahdus voi kuitenkin parhaimmillaan olla ratkaiseva oppimisen kokemus, joka oikein työskenneltynä tukee toipumista ja raittiina pysymistä tulevaisuudessa. Olemme auttaneet useita retkahduksen kokeneita pääsemään takaisin toipumisen tielle. Kun oppii ymmärtämään itseään ja omaa toimintaansa paremmin, on myös mahdollista muuttaa omaa käyttäytymistään toipumista tukevaksi.

Ota yhteyttä ›

Arviointi­jakso »

Perus­hoito »

Läheis­viikonloppu »

Jatko­hoito »

Intervalli­jakso »

Avo­hoito »

Kriisi­jakso »

Palvelut läheisille »

Soita 041 313 5580

Olemme avoinna klo 08.00–20.00

Päihde- ja peli­riippuvuus­info

Perjantaisin klo 17.30 alkaen
Tilaisuus vaatii ilmoittautumisen ennakkoon: info@rehab365.fi
Voit osallistua paikan päällä Rymättylässä tai liittyä Zoomin kautta tästä.

Katso kaikki infot »

Haluatko jutella?

Varaa ilmainen 30 minuutin puhelinaika.

Ajan voit varata arkisin klo 07.00,11.30,16.30 tai 21.00.
Ilmainen puhelintapaaminen on tarkoitettu riippuvuudesta kärsiville sekä heidän läheisilleen.

Varaa ilmainen puhelinaika tästä »
Soita