Skip to main content

Yrityspäivä - Päihteet työelämässä

{Minnesota-hoito} {Rehab365}
{Minnesota-hoito} {Rehab365}

Salataanko teidän työpaikalla kollegan päihteidenkäyttö? Piiloittelu tai salailu ei auta ketään vaan syventää ongelmia. Yksi ihminen saa äkkiä koko työyhteisön voimaan pahoin. Ole sinä rohkea ja ota asia puheeksi.

Tervetuloa aamubrunsille kanssamme ja saamaan työkaluja hyvään puheeksi ottoon.

 • Päivä:
  7.10.2022
 • Kello:
  8.30 - 12.00
 • Paikka:
  Ruokoraumantie 380, Rymättylä

Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan.
Ilmoittautuminen viimeistään 3.10 mennessä.

Tarjolla maittava aamubrunssi. Tilaisuus on maksuton.

Tilaisuuteen voi osallistua myös Zoom-linkillä (päihde ja peliriippuvuusinfo) tai verkkosivuston etusivulta.


Ohjelma

 • 8.30 - 9.00

  Aamupala.

 • 9.00 - 10.00

  Kuntoutuspäällikkö, vastaava päihdetyöntekijä Juha Lantz avaa päihderiippuvuuden syntyä ja hoitoa. Miten vaikuttaa työelämään.

 • 10.00 - 10.30

  Työterveyden puheenvuoro. Miten työterveyden keinoin voidaan puuttua ja hoitaa? Minna Rouvali, työterveyshoitaja.

 • 10.30 - 11.00

  Case Tagomo. Toimitusjohtaja Petri Elovaara.

 • 11.15 . 12.00

  Paneelikeskustelu - Miten vähentää päihdesairauden stigmaa työelämässä?

  Mukana: Tagomo Tj, Petri Elovaara, työterveyden edustaja, työterveyshoitaja Minna Rouvali, vastaava päihdetyöntekijä, kuntoutuspäällikkö Juha Lantz, KD, kuntapoliitikko, eduskuntaryhmän ryhmäavustaja, Katriina Hiippavuori.

Ilmoittuadu mukaan

Syöte ei kelpaa


PUHUJAT:

{Minnesota-hoito} {Rehab365}

Juha Lantz

Juha on pitkän linjan päihdehoidon ammattilainen, luennoitsija ja kouluttaja. Juhalla on yli 20 vuoden kokemus huume-, lääke-, alkoholi ja peliriippuvuuden hoidosta.

Hoitotyön lisäksi Juha kouluttaa säännöllisesti päihdehoidon, lastensuojelu, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, opettajia, terapeutteja ja työyhteisöjä päihderiippuvuuden ymmärtämisestä, tunnistamisesta, puheeksi ottamisesta ja riippuvuudesta toipumisesta.

Juhan luennot ovat saaneet paljon kiitosta mm maanläheisestä ja helposti ymmärrettävästä tavasta käsitellä laajasti ihmisten elämää koskettavaa ongelmaa.

Petri Elovaara

Petri on Tagomon perustajaosakas sekä toimitusjohtaja. Ensimmäisen yrityksen hän perusti vuonna 2009, joka myytiin 6 vuotta myöhemmin. 13 vuotta yrittäjyyden aikana hän on toiminut yli kymmenessä yrityksessä niin perustajana, sijoittajana tai toimihenkilönä. Petrillä on 20 vuoden kokemus päihderiippuvuudesta kunnes 07/21 hän tuli hoitoon Rehab365 Minnesota hoitoon ja siitä lähtien hän on päivä kerrallaan ollut raittiina. Petri kertoo puheessaan oman kokemuksensa päihteiden vaikutuksesta yrittämisessä sekä siitä, miten Tagomon päihdeohjelma syntyi ja mitä tuloksia sillä on saatu aikaan.

{Minnesota-hoito} {Rehab365}
{Minnesota-hoito} {Rehab365}

Katriina Hiippavuori

Katriina on Varsinais-Suomen varavaltuutettuna hyvinvointialueella, eduskunta-avustaja, kuntavaltuutettu. Katriina on aitiopaikalla niin yhteiskunnallisella sekä paikallisella tasolla vaikuttamassa. Katriinalla on pitkä työura sotealan kentästä ja viimeiset vuodet toiminut rikosseuraamuslaitoksella. Hänellä on myös kokemus päihderiippuvaisen läheisenä.

Minna Rouvali

Terveystalon Minna Rouvali on kokenut terveydenhuoltoalan ammattilainen ja omaan työkokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä 8 vuoden ajalta sekä työterveyshuollosta 7 vuoden ajalta. Vahvuuksiani ovat työikäisten mielen hyvinvoinnin tukeminen sekä työssä jaksamisen edistäminen. Asiakkaan aito kohtaaminen ja kuunteleminen ovat asiakastyöni tärkeitä elementtejä.

Toimin myös Terveystalo Turku Pulssin päihdetiimissä, kehittämässä ja luomassa onnistunutta päihdeprosessia työterveysasiakkaillemme.

{Minnesota-hoito} {Rehab365}