Palvelut läheisille

Ota yhteyttä »

Palvelut läheisille – riippuvaisen läheinenkin tarvitsee tukea

Riippuvuus vaikuttaa myös ihmisiin sairastuneen ympärillä. Läheinen, me olemme apunasi ja tukenasi.

Rehab365:n läheisohjelma on tarkoitettu ihmisille, jotka elävät riippuvuusilmiön vaikutuspiirissä. Keskeistä läheisriippuvuudessa on ulkoaohjautuvuus, tarve kontrolloida ja hallita, joka voi ilmetä muun muassa fyysisenä ja henkisenä huonovointisuutena.

Sinun olisi tärkeä oppia tuntemaan, miten juuri sinä läheisenä käyttäydyt. Kun opit tunnistamaan käyttäytymistäsi, voit oppia uusia malleja vanhojen haitallisien mallien tilalle.

Läheisohjelman tarkoitus on havahduttaa sinut näkemään oma tilasi ja suuntaamaan voimavarasi omaan hyvinvointiisi. Järjestämme läheisille erillisisiä laitoskuntoutusjaksoja (5 vrk) sekä avohoitoa. Läheiskuntoutusjaksoja vetää aina terveydenhuollon ammattilainen, jolla on oma läheiskokemus. Läheistenkuntoutusjakso koostuu ryhmä- ja yksilöterapiasta. Tämän lisäksi järjestämme erillisiä perhekursseja, jossa on toipuva vanhempi.

Miten hakeudun palveluihin?

Päihdehuoltolain perusteella myös läheisellä on oikeus saada palveluja avun, tuen ja hoidon tarpeen perusteella. Jos kotikunnallasi ei ole tarjota omia palveluja päihdeongelmaisen läheiselle, kannattaa tiedustella maksusitoumusta esimerkiksi erilaisille läheiskursseille.

On tärkeää, että haet maksusitoumuksen ennen kuin hakeudut eteenpäin. Jos kaipaat neuvoja tai lisätietoja, ota vain yhteyttä – olemme apunasi.

Kiinnostu omasta elämästäsi

Vahvista omaa identiteettiäsi. Tutustu itseesi ja siihen, mikä on sinulle tärkeää ja arvokasta riippumatta siitä, oletko suhteessa vai et. Millainen elämä on sinulle merkityksellistä ja hyvää? Jos vastaus on ”en tiedä”, uskalla alkaa ottaa siitä selvää.

Läheishoito koostuu turvallisessa ympäristössä tapahtuvasta itsetutkiskelusta luentojen, kirjallisen työskentelyn ja ryhmäterapian avulla.

”Aloita matka itseesi” ja omien tarpeittesi äärelle. Sinä olet tärkeä ja ainutlaatuinen!

Ota yhteyttä ›

Arviointi­jakso »

Perus­hoito »

Läheis­viikonloppu »

Jatko­hoito »

Intervalli­jakso »

Avo­hoito »

Kriisi­jakso »

Palvelut läheisille »

Soita 041 313 5580

Olemme avoinna klo 08.00–20.00

Päihde- ja peli­riippuvuus­info

Perjantaisin klo 17.30 alkaen
Tilaisuus vaatii ilmoittautumisen ennakkoon: info@rehab365.fi
Voit osallistua paikan päällä Rymättylässä tai liittyä Zoom:in kautta tästä.

Katso kaikki infot »

Varaa 30 min. ilmainen puhelinaika tästä

*tulossa*

Soita