Artikkelit

Ota yhteyttä »

Miten löydät oikean avun ongelmaasi?


Päihdehoitoon hakeutumisen kynnys saattaa olla monelle korkea. Viimeiseen asti sinnitellään, taistellaan ja uskotellaan itselle ”kyllä minä pärjään”, ”tällä kertaa pysyn päätöksessäni”, ”just nyt on huono hetki lähteä hoitoon, ehkä kesälomien jälkeen on hyvä hetki”.

Muita esteitä saattavat olla hoitojakson hinta, pelko ongelman paljastumisesta läheisille ja työnantajalle, häpeä ja syyllisyys, tasapainoileminen parempien ja huonompien jaksojen välillä, yrittäjän kyvyttömyys jättää firmaansa tai opiskelijalla kiire opintojen suorittamisessa.

Joskus syyt hoitoon lähtemisen lykkäämiselle voivat olla perusteltuja. Riippuvuuden etenevästä luonteesta johtuen hoitoon tulisi hakeutua mahdollisimman nopeasti ongelman tunnistamisen jälkeen. Jos huomaat miettiväsi hoitoon hakeutumista, luultavasti tarvitset apua. Hienoa! Olet rehellinen itsellesi. 12 askeleen toipumisohjelmassa sanotaan ”ei addiktit ihmiset mieti, ovatko he addikteja”.

MUTTA! Mistä tiedät, millaista apua tarvitset ja millainen hoitomuoto on sinulle hyvä?

Laitoskuntoutus, avohoito, keskustelut kunnan päihdetyöntekijän kanssa, lääketuettu vai lääkkeetön? Tässä vaiheessa on hyvä hakeutua ammattilaisen tai jonkun riippuvuusongelmia ymmärtävän ihmisen luokse ja konsultoida häntä. Myös erilaisten päihteiden käytön kyselyiden ja testien hyödyntäminen saattaa olla avuksi.

Hoitovaihtoehtoja kartoittaessa suosittelemme selvittämään hoito-ohjelman sisällön ja toteutustavan. Kyseessä on sinun elämäsi ja parhaimmillaan yksi oikea valinta voi muuttaa loppuelämäsi. Hoitoon käyttämällesi taloudelliselle ja ajalliselle sijoitukselle on tärkeää saada katetta.


Konsultaatiopuhelu

Rehab365 tarjoaa mahdollisuuden ilmaiseen konsultaatiopuheluun. Varaa oma aikasi täältä

Sinulle sovitussa ajankohdassa voit rauhassa keskustella omasta tai läheisesi tilanteesta ja miettiä, mikä tarjolla olevista hoitovaihtoehdoista voisi olla paras: perushoito, arviointijakso, kriisijakso vai nettiterapia. Konsultaatiopuhelussa saat syventävää tietoa hoito-ohjelmastamme, tuloksistamme ja käytettävissä olevista menetelmistämme.


Nettiterapia

Nettiterapia – riippuvuuden hoitoa verkossa

Nettiterapia-ohjelmamme mahdollistaa intensiivisen riippuvuuden hoidon ihmisille, joille laitoskuntoutus ei jostain syystä ole mahdollinen tai välttämätön. Hoito-ohjelma toteutetaan verkkoyhteydellä ilta-aikaan soveltuen erinomaisesti työ- tai opiskeluelämässä oleville päihde- ja rahapeliongelmista kärsiville. Voit osallistua ohjelmaan kotoa tai loma-/työmatkoilta käsin.

Nettiterapia perustuu Minnesota-malliin sekä ratkaisukeskeiseen terapiaan. Ohjelma tarjoaa kattavan ymmärryksen riippuvuussairaudesta ja riippuvuudesta toipumisesta sekä tarjoaa työkalut kestävän muutoksen luomiseen ja ylläpitämiseen.

Nettiterapia sisältää:

  • Opetukselliset luennot
  • Henkilökohtaiset keskustelut ohjaajan kanssa
  • Ryhmäkeskustelut ja vertaistuen hyödyt
  • Kirjalliset tehtävät ja tehtäväkirjan
  • Läheisillan
  • Jatkohoidon suunnitelman sekä jatkohoidon tuen
  • 12 askeleen toipumisohjelman periaatteiden ymmärtämisen ja hyödyntämisen raittiuden ylläpitämiseksi
  • Työkalut retkahduksen ehkäisemiseen sekä raittiutta tukevien toimintamallien oppimisen
  • Työkalut hyvinvoinnin lisäämiseen


Hoito-ohjelman alussa toteutettavissa henkilökohtaisissa keskusteluissa laadimme yhdessä tavoitteet jaksolle, ja tavoitteiden toteutumista tarkastellaan jakson edetessä. Jokaisella ryhmäkokoontumisella on ennalta määritelty teema luentoineen, tehtävineen ja keskusteluineen. Asiakkailta edellytämme kykyä sitoutua ryhmän sääntöihin ja mahdollisuutta osallistua kaikkiin tapaamisiin.

Kuuden viikon kokonaisuus tarjoaa n. 50 tuntia ohjattua toipumistyöskentelyä kokeneen riippuvuuden hoidon ammattilaisen ohjauksessa. Ryhmätapaamiset toteutuvat 2–3 kertaa viikossa klo 17–20. Alkamis- ja päättymisaikaa voidaan muuttaa yhdessä sovitusti ryhmän koosta ja käsiteltävästä aiheesta riippuen.

Nettiterapian hinta on 1500 € sisältäen läheisten tuen ja mahdollisuuden osallistua Rehabin jatkohoidon ryhmiin intensiivijakson päätyttyä.

Seuraava intensiivijakso alkaa vko 20. Ohjelman alkamisen edellytyksenä on vähintään 4 asiakasta.

Ota yhteyttä

Esitteet ja julkaisut »

Videot »

Artikkelit »

Soita 041 313 5580

Olemme avoinna klo 08.00–20.00

Päihde- ja peli­riippuvuus­info

Perjantaisin klo 17.30 alkaen
Tilaisuus vaatii ilmoittautumisen ennakkoon: info@rehab365.fi
Voit osallistua paikan päällä Rymättylässä tai liittyä Zoomin kautta tästä.

Katso kaikki infot »

Haluatko jutella?

Varaa ilmainen 30 minuutin puhelinaika.

Ajan voit varata arkisin klo 07.00,11.30,16.30 tai 21.00.
Ilmainen puhelintapaaminen on tarkoitettu riippuvuudesta kärsiville sekä heidän läheisilleen.

Varaa ilmainen puhelinaika tästä »
Soita